Dostupni linkovi

Vučić: Poštujemo sve žrtve, ne damo nikome da unižava srpske


Aleksandar Vučić

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je za Srbiju važno da poštuje hrvatske, albanske i bošnjačke žrtve, ali i da "nikom ne damo da unižava srpske žrtve".

Vučić je na obeležavanju slave Srpske napredne stranke u Beogradu, komentarišući predstavljanje revizionističke knjige "Mit o Jasenovcu" i filma "Sto godina srbijanskog terora u Hrvatskoj 1918-2018", na Hrvatskoj radio-televiziji kazao da mu je žao ljudi koji žele da "steknu slavu negiranjem najstrašnijih zločina".

On je rekao da je počastovan što je u društvu Aleksandra Karađorđevića na plakatu za promociju tog filma.

"Počastvovan sam što sam u društvu Aleksandra Karađorđevića, oni neka rade svoj posao, a naše je da nikome ne damo da unižava srpske žrtve i da na takve pokušaje reagujemo na miran način i istinom. Nastavićemo da gradimo mir i dobre odnose sa njima i da se sa ponosom sećamo naših pobeda, ali nećemo dozvoliti da nipodaštavaju naše žrtve", kazao je Vučić.

On je dodao da je ponosan što je Srbija, kako je rekao, sve jača zbog napretka ekonomije, ali i zato što je nezavisna država koja sama donosi odluke.

"To nije lako u 21. veku kad imate sedam miliona stanovnika i uslovno malu teritoriju", rekao je Vučić.

Voditeljka Hrvatske radio-televizije je u četvrtak, 25. oktobra u emisiji "Dobro jutro, Hrvatska" predstavila knjigu "Mit o Jasenovcu", a u najavi Festivala rodoljubivog filma predstavila film "Sto godina srbijanskog terora u Hrvatskoj".

XS
SM
MD
LG