Dostupni linkovi

Razotkrivena teroristička ćelija u Moskvi


Pripadnici Federalne službe bezbjednosti

Ruska Federalna služba bezbjednosti (FSB) razotkrila je terorističku ćeliju "Islamske države" i privela šest njenih članova koji su planirali da izvrše terorističke napade u Moskvi, saopšteno je iz pres službe FSB.

U saopštenju se navodi da je uhapšeno šest članova tajne ćelije povezane sa "Islamskom državom", kojom iz Sirije upravljaju izaslanici iz područja centralne Azije.

"Privedena lica planirala su da izvrše teroristički napad u Moskvi, uz upotrebu vatrenog oružja i improvizovanih eksplozivnih naprava", ističe se u saopštenju.

Iz FSB navode da je prilikom pretresa pronađeno vatreno oružje, kao i novac, sredstva za komunikaciju, izvještaji o pripremanju terorističkog napada i uputstvo za izradu eksplozivnih naprava, javio je TASS.

Prema informacijama FSB, ćelija se, osim primanja novca iz inostranstva, finansirala vršenjem ozbiljnih krivičnih dijela, a njeni članovi su uložili sve napore kako bi svoje aktivnosti sprovodili u tajnosti i izbjegli skretanje pažnje agencijama za sprovođenje zakona.

Protiv članova ćelije pokrenuta je krivična istraga.

XS
SM
MD
LG