Dostupni linkovi

Ubijen policajac u sarajevskom naselju Alipašino Polje


Ilustrativna fotografija
Ilustrativna fotografija

U pucnjavi u sarajevskom naselju Alipašino polje u petak u ranim jutarnjim satima ubijen je policajac MUP-a KS Adis Šehović, dok je drugi, Davor Vujnović povrijeđen i nalazi se u teškom stanju.

Do pucnjave jedošlo prilikom pokušaja policajaca da spriječe krađu automobila „golf 6“ hrvatskih registarskih oznaka, kada su kradljivci iz automatske puške pucali na policijsku patrolu koja ih je zatekla u krađi vozila.

Nakon ubistva oglasio se i potpredsjednik Federacije BiH Milan Dunović koji je pozvao nadležne da što prije otkiju počinitelje.

„Očekujem od nadležnih organa da počinioci ovog gnusnog čina, u najkraćem mogućem roku, budu uhapšeni i procesuirani. Ubistvo policajca na dužnosti je ozbiljan sigurnosni problem. Sve nadležne institucije moraju se koordinisano i na nivou zadatka uključiti, te adekvatno odgovoriti na ovaj, sa sigurnosnog aspekta, krajnje zabrinjavajući događaj“, stoji u saopštenju.

Uviđaj je u toku, a na terenu se nalazi veliki broj pripadnika MUP-a KS. Naselje je blokirano, a saobraćaj u tom dijelu grada blokiran.

Za počiniteljima se traga.

XS
SM
MD
LG