Dostupni linkovi

Mihajlović: Šešelj bez dozvole obnovio kuću u Hrtkovcima


Kuća Vojislava Šešelja u Hrtkovcima
Kuća Vojislava Šešelja u Hrtkovcima

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije Zorana Mihajlović izjavila je da je lider Srpske radikalne stranke (SRS) i haški osuđenik Vojislav Šešelj prekršio Zakon o planiranju i izgradnji, jer nije nadležnim organima prijavio radove na kući u Hrtkovcima koju je nedavno kupio, navodi se u saopštenju.

"Predsednik SRS-a Vojislav Šešelj je kupio kuću u Hrtkovcima za 40.000 evra i ta kuća je nelegalna jer je izgrađena bez građevinske dozvole. Ali Šešelj je prekršio Zakon o planiranju i izgradnji jer je ovu kuću obnovio bez dozvole, a morao je radove da prijavi opštini i da za to dobije dozvolu. To je krivično delo", kazala je Mihajlović, dok je u Skupštini pokazivala fotografije te kuće.

Ona je Navela i da je Šešelj kupovinu ove kuće trebalo da prijavi Agenciji za borbu protiv korupcije, što nije uradio, i da se SRS "zalaže sa čast i poštenje, a na drugoj strani krši zakone".

Vojislav Šešelj je pre nekoliko meseci kupio kuću u Hrtkovcima, mestu u kome je počinio zločine protiv čovečnosti i na novokupljenoj nekretnini stavio svetleći natpis "Kuća Vojislava Šešelja".

XS
SM
MD
LG