Dostupni linkovi

Moskva: Susret predsednika parlamenata Srbije i Rusije


Maja Gojković, predsednica Skupštine Srbije
Maja Gojković, predsednica Skupštine Srbije

Predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković i predsednik Državne dume Federalne skupštine Rusije Vječislav Volodin su u utorak na sastanku u Moskvi konstatovali da su međudržavni odnosi "primer istinitog prijateljstva, uzajamnog poštovanja, poverenja i svestrane saradnje", saopšteno je u Beogradu, prenosi Beta.

Kako se navodi u saopštenju, Gojković je ocenila da su odnosi dve države istorijski dobri, ali i da se danas intenzivno razvijaju na političkom i ekonomskom planu, bez otvorenih pitanja.

Ona je zahvalila na kontinuiranoj i principijelnoj podršci Rusije po pitanju Kosova i "jednostrano proglašene nezavisnosti" i ukazala na važnost sprečavanja učlanjenja Kosova u Interpol na predstojećem zasedanju Generalne skupštine Interpola.

Gojković je ponovila stav Srbije da neće uvoditi sankcije Rusiji, ni političke ni ekonomske.

Volodin je istakao da dve zemlje dele stavove o svim važnim pitanjima i da ne vidi teme o kojima bi imali različite poglede i tumačenja. On je zahvalio na stavu Srbije da se ne pridružuje sankcijama protiv Rusije, kao i na tome što Srbija redovno istupa protiv sankcija Rusiji.

XS
SM
MD
LG