Dostupni linkovi

Bramerc nezadovoljan manjkom regionalne saradnje


Aleksandar Vučić i Serž Bramerc u Beogradu 23. oktobra 2018.

Glavni tužilac Mehanizma za međunarodne krivične sudove Serž Bramerc izrazio je tokom razgovora sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem nezadovoljstvo nedostatkom regionalne saradnje, navedeno je u saopštenju objavljenom iz Vučićevog kabineta.

Bramerc se sastao u utorak sa predsednikom Srbije u Beogradu, gde tužilac boravi u okviru priprema za podnošenje godišnjeg izveštaja o svom radu Ujedinjenim nacijama.

Poboljšanje odnosa Srbije i Hrvatske po pitanju rešavanja pitanja nestalih lica od posebnog je značaja za obe strane, naveo je Vučić dodaje se u sapštenju.

Vučić je kazao da se saradnja Srbije sa Mehanizmom za međunarodne krivične tribunale odvija kontinuirano i na dobrom nivou, a da će Srbija uprkos neslaganju oko nekih pitanja nastaviti da jača saradnju s Tužilaštvom Mehanizma međunarodnih krivičnih tribunala. Nije precizirano o kojim neslaganjima je reč.

Kao deo podrške, koju kancelarija tužioca Mehanizma pruža Srbiji, Bramerc je rekao da će tokom marta 2019, u saradnji sa Pravosudnom akademijom, biti organizovana obuka za tužioce, koji postupaju u slučajevima ratnih zločina u cilju sticanja dodatnih znanja u ovoj oblasti.

XS
SM
MD
LG