Dostupni linkovi

Radio Frans tužio lidera radikalne levice zbog vredjanja novinara


Vređanje policije i novinara: Žan Lik Melanšon
Vređanje policije i novinara: Žan Lik Melanšon

Francuski Radio Frans (France) javio je danas da je podneo tužbu protiv lidera radikalne levice Žan-Lika Melanšona zbog vredjanja novinara koje je nazvao "glupacima i lažovima".

"Uprava radija je u kontaktu s advokatom" koji je podneo tužbu, prenela je ta medijska kuća. Melanšon je reagujući na vesti radija Frans Enfoa (France Info) o istrazi koja se vodi protiv njega, za novinare tog radija rekao da izgledaju "kakvi jesu, kao glupaci i lažovi".

Kako prenosi Frans pres, reagovao je novi ministar kulture Frank Rijester koji je rekao da su "napadi i podsticanje nasilja protiv novinara neprihvatljivi i nemaju mesta u demokratiji".

O Melanšonu se ovih dana mnogo govori u francuskim medijima zbog njegovih raznih ispada, medju kojima je njegovo vredjanje policije za vreme pretresa sedišta njegove stranke Nepokorena Francuska i njegovog doma.

Pretres je sproveden u sklopu istrage o fiktivnim poslovima u Evropskom parlamentu za vreme kampanje za predsedničke izbore u Francuskoj na kojima se i on kandidovao.

Lider radikalne levice je pored nezavodoljstva i reakcije sindikata policije i otvaranja još jedne istrage zbog vredjanja tokom pretresa, izazvao i reakcije gradjana i lokalnih zvaničnika jer se nedavno rugao jednom novinaru poreklom s juga Francuska koji mu je postavio pitanje sa lokalnim akcentom.

XS
SM
MD
LG