Dostupni linkovi

Zvezda i Pari Sen Žermen odbacuju navode o nameštanju utakmice


Fudbalski klubovi Crvena zvezda i Pari Sen Žermen odbacili su navode francuskog lista Ekip vezano za sumnje u rezultat njihove utakmici u kojoj je tim iz Pariza pobedio sa 6:1.

Frans pres je preneo da je u Francuskoj otvorena preliminarna istraga zbog sumnje da je utakmica Pari Sen Žermena i Crvene zvezde 3. oktobra u Ligi šampiona bila nameštena, a posle pisanja Ekipa da je jedan rukovodilac beogradskog kluba uplatio u kladionici pet miliona evra na poraz Zvezde od pet golova razlike.

"FK Crvena zvezda sa najvećom dozom ljutnje i gnušanja odbacuje današnje pisanje francuskog lista Ekip vezano za sumnje u ishod rezultata utakmice Pari Sen Žermen-Crvena zvezda, i umešanosti bilo koga iz FK Crvena zvezda u eventualne nečasne radnje. Navodi iz tog teksta mogu naneti veliku štetu ugledu i renomeu našeg kluba i zato FK Crvena zvezda insistira i kod Uefa i kod nadležnih istražnih organa u Srbiji i u Francuskoj da ove sumnje istraže do kraja i da se dođe do istine", saopštava Zvezda.

Iz Zvezde je navedeno da su "današnje tehnologije i razni drugi mehanizmi toliko napredovali da je prosto nemoguće da ovaj eventualni slučaj ostane nerazjašnjen".

"FK Crvena zvezda očekuje da se do istine o svemu ovome mora doći u što kraćem roku i da se mora skinuti bilo kakva sumnja o umešanosti bilo kojeg člana našeg kluba u eventualne nečasne radnje", piše u saopštenju.

Pari Sen Žermen je naveo da je sa čuđenjem i ogorčenjem primio tu vest. “Ni u jednom trenutku, od nijednog člana našeg kluba nije traženo da razgovara o stvarima koje nisu strogo povezane sa organizacijom utakmice, održali su se sastanci, posete i službeni ručkovi koji se održavaju za svaku utakmicu u Ligi šampiona".

U saopštenju pariskog kluba se dodaje da "Pari Sen Žermen svima jasno stavlja do znanja da je posvećen osnovnim principima sporta, integritetu takmičenja i samim tim odbacuje bilo kakve radnje koje mogu dovesti u pitanje taj integritet".

XS
SM
MD
LG