Dostupni linkovi

Vanredna vijest

Spasilačke službe na terenu posle udara uragana Majkl


Panama Siti, Florida

Spasilački timovi počeli su potragu za preživelima na severozapadu američke savezne države Floride, posle udara razornog uragana Majkl, koji je odneo ili oštetio brojne domove.

Pripadnici američke vojske pronašli su u turističkom mestu Meksiko Bič 20 osoba, koje su juče preživele direktan udar uragana, izjavio je guverner te savezne države Rik Skot.

Pristup Meksiko Biču veoma je otežan, pošto su putevi blokirani oborenim drvećem, dalekovodima i ostacima ruševina, navodi Asošiejted pres. Na snimku iz helikoptera CNN-a vidi se razoreno mesto s oko 1.000 stanovnika, u kojem je uragan odneo čitave blokove kuća u blizini obale, ostavljajući za sobom jedino betonske ploče u pesku.

Pred udar uragana u Meksiko Biču bila je naređena obavezna evakuacija, ali su neki građani odlučili da sačekaju oluju. Usled naleta uragana Majkl, u saveznim državama Florida, Džordžija, Južna i Severna Karolina i Alabama bez struje je ostalo više od 900.000 domaćinstava i preduzeća, od kojih je polovina na Floridi.

Uragan Majkl, oluja četvrte kategorije, pogodio je juče severozapadnu obalu Floride brzinom vetra od 250 kilometara na čas. Treći najjači uragan koji je zahvatio kontinentalni deo SAD oslabio je rano jutros i prešao u kategoriju tropske oluje, ali i dalje donosi jake kiše i vetrove na jugoistoku Sjedinjenih Država.

XS
SM
MD
LG