Dostupni linkovi

Redovi na otvaranju prodavnica nemačkog Lidla u Srbiji


U 12 gradova u Srbiji jutros u 8.00 otvoreno je 16 prodavnica nemačkog trgovačkog lanca Lidl.

Prodavnice su počele da rade u Beogradu, Boru, Zrenjaninu, Kragujevcu, Leskovcu, Nišu, Novom Sadu, Smederevu, Somboru, Subotici, Užicu i Šapcu.

Početak rada prodavnica tog trgovinskog lanca u gotovo svim gradovima obeležili su višesatno čekanje gra]ana u redovima pred otvaranje i velike gužve.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prisustvovao je ceremoniji otvaranja jedne od pet Lidlovih prodavnica u Beogradu i izjavio da je Lidl u Srbiju uložio 205 miliona evra i zaposlio 1.553 radnika.

"Ovo nije običan dan i ovo nisu sasvim obične prodavnice, ovo je dan kada pravimo veliki korak napred ka boljem i kvalitetnijem životu", kazao je Vučić.

Direktor kompanije Lidl Srbija Tomislav Šapina rekao je da je to prvi savremeni diskontni lanac u Srbiji koji na tržište donosi novo i jedinstveno iskustvo kupovine.

"Ponudićemo najpovoljniju potrošačku korpu u Srbiji", rekao je Šapina i dodao da je to tek početak i da je Lidl došao u Srbiju da ostane.

Ambasador Nemačke Tomas Šid rekao je da u Srbiji posluje 400 nemačkih kompanija koje su od 2000. investirale dve milijarde evra. "Lidl je konačno u Srbiji i godinama se pripremao za to", kazao je on.

Ocenio je da su za privrednika najvažniji predvidivost i pouzdanost i da je u Srbiji potrebno da se dalje radi na jačanju vladavine prava.

XS
SM
MD
LG