Dostupni linkovi

Uredniku 'Južnih vesti' nagrada za profesionalni integritet


Predrag Blagojević, urednik 'Južnih vesti'
Predrag Blagojević, urednik 'Južnih vesti'

Glavni i odgovorni urednik portala Južne vesti Predrag Blagojević dobitnik je ovogodišnje nagrade fondacije "Katarina Preradović", jer je po oceni žirija to jedini mediji južno od Beograda koji je slobodan i na koji se može osloniti.

Po objašnjenju žirija, izbor je jednoglasno pao na Blagojevića, jer je se „hrabro i dosledno bori za slobodu novinarstva, javni interes i građane“.

Poverenik za informacije od javnog značaja Rodoljub Šabić rekao je na dodeli nagrade da je ona otišla u prave ruke, kao i da će biti jako teško i odgovorno i dalje dodeljivati nagradu "Katarina Preradović".

Godišnju nagradu za ispunjavanje visokih profesionalnih i etičkih standarda, profesionalni integritet i doprinos razvoju društva dodeljuje Fondacija "Katarina Preradović" od 2016. godine, a njen dobitnik prethodne godine bio je karikaturista Marko Somborac.

Fondaciju u znak sećanja na Katarinu Preradović (1972 -2015) novinarku i urednicu lista "Blica" i nedeljnika "NIN", osnovali su članovi porodice i prijatelji da bi se promovisale vrednosti koje je Katarinu Preradović zastupala i po kojima je živela i radila.

XS
SM
MD
LG