Dostupni linkovi

Srbija: U dva lančana sudara poginulo sedam osoba


Ilustrativna fotografija
Ilustrativna fotografija

Sedam osoba je poginulo, a 27 povređeno u dva lančana sudara koji su se dogodili na autoputu Beograd – Niš kod Jagodine, saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije. Kako se navodi u saopštenju, od tog broja, 17 ljudi je zadržano na lečenju.

Svi povređeni izvučeni su iz automobila i kolima hitne pomoći prebačeni u bolnice u Ćupriji i u Jagodini.

Načelnik Urgentne službe Opšte bolnice u Jagodini Vlada Nedeljković rekao je za Radio Slobodna Evropa (RSE) da je u tu bolnicu primljeno sedmoro povređenih.

„Među njima je petoro stranih državljana iz Nemačke, Poljske, Albanije, Grčke i Turske. Svi su van životne opasnosti, a u pitanju je saobraćajni traumatizam sa povredama glave, grudnog koša i ekstremiteta. Dvoje je zadržano na Odeljenju hirurgije, a jedan je upućen u bolnicu u Ćupriji maksiofacijalnom i neurohirurgu“, rekao je Nedeljković.

U lančanim sudarima učestvovao je veći broj autombila, kamiona i autobusa od kojih su se neka vozila zapalila, a prema prvim informacijama jedan od uzroka udesa najverovatnije je slaba vidljivost izazvana maglom, saznaje reporter RSE.

Zbog lančanih sudara je, na delu Koridora kod Jagodine, od jutros potpuno zaustavljen saobraćaj u oba smera zbog čega su se formirale kilometarske kolone automobila koje su prošle izlaze za alternativne pravce ka Jagodini i Ćupiji.

Međutim, prema informacijama sa terena i na alternativnom pravcu, koji preko Jagodine vodi do Ćuprije, je saobraćajni kolaps zbog velikog broja vozila koja su preusmerena na taj put.

XS
SM
MD
LG