Dostupni linkovi

Vučić: Sa Putinom sam najviše razgovarao o Kosovu


Vladimir Putin i Aleksandar Vučić
Vladimir Putin i Aleksandar Vučić

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je u Moskvi, nakon susreta sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom, da su od dva sata razgovora najmanje 45-50 minuta razgovarali o situaciji na Kosovu.

„Pričao sam o situaciji i pričao sam o strahu koji imamo ukoliko bi se provakacije nastavile i ukoliko bi postojali bilo kakvi napadi na živote i imovinu našeg naroda na Kosovu”, rekao je Vučić je novinarima u Moskvi.

On nije želeo da otkriva detalje uz objašnjenje zašto bi onda postojali razgovori „u četiri oka“.

Upitan da li je Putina upoznao sa "planom o razgraničenju", Vučić je rekao da nema šta da priča o planu koji su odbacile i zemlje EU, i Albanci i Srbi.

"Mislio sam da je to racionalno rešenje, ali niko drugi nije mislio", rekao je Vučić.

Predsednik Srbije je preneo da se ruskom predsedniku zahvalio na podršci koju Rusija pruža Srbiji u međunarodnim forumima.

„Za to što uvek možemo da se oslonimo na Rusiju kao saveznika u važnim političkim pitanjima i ja nikada ne zaboravim da istaknem 2015., kada su spasili Srbiju od stavljanja žiga na čelo svakog našeg građanina i pripadnika našeg naroda za ono što se zbivalo na prostoru bivše Jugoslavije u Bosni i Hercegovini“, rekao je Vučić.

„Očekujem jednako snažnu ili snažniju podršku Ruske Federacije u međunarodnim forumima teritorijalnom integritetu Srbije i našem nezavisnom, slobodnom i samostalnom odlučivanju“, rekao je Vučić.

XS
SM
MD
LG