Dostupni linkovi

Premijerka Srbije u UN razgovarala s Vesom Mičelom


Ana Brnabić

Premijerka Srbije Ana Brnabić koja predvodi državnu delegaciju na Generalnoj skupštini UN u Njujorku razgovarala je s pomoćnikom američkog državnog sekretara Vesom Mičelom koji je izrazio podršku SAD nastavku dijaloga između Beograda i Prištine, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova Srbije.

Mičel je izrazio očekivanje da će taj proces doneti trajno političko rešenje i dodao da su SAD otvorene da, sa svojim partnerima iz Evropske unije (EU) razmotre predlog rešenja do kojeg dođu Beograd i Priština, navodi se u saopštenju.

U razgovoru su razmotrene i mogućnosti za dalje unapređenje bilateralnog političkog dijaloga i saradnje u oblasti ekonomije, investicija, odbrane i obrazovanja, dodalo je ministarstvo navodeći da je tom sastanku prisustvovao i šef srpske diplomatije Ivica Dačić.

Brnabićeva je rano jutros u govoru na Generalnoj debati 73. zasedanja Generalne skupštine UN rekla da je Srbija privržena miru i pronalasku kompromisa s Prištinom i dodala da je potrebna podrška međunarodne zajednice.

XS
SM
MD
LG