Dostupni linkovi

Inicijativa 'Ne damo niški aerodrom': Ukida se linija sa najvećim brojem putnika


Aerodrom u Nišu

Inicijativa "Ne damo niški aerodom" je povodom ukidanja avio linije Niš-Malme danas od niškog aerodroma zatražila da obavesti javnost o uzrocima gašenja te linije na kojoj leti mađarski Viz er, a koja ima najveći broj putnika.

"Od Vlade Republike Srbije i Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture zahtevamo da pod hitno prekinu sve negativne radnje u odnosu na niški aerodrom, predstave planove razvoja aerodroma i iznos sredstava koji je predvidjen u budžetu Srbije za ovu i narednu godinu, a koji je obećan prilikom otimanja aerodroma od lokalne samouprave", navedeno je u saopštenju.

Niški aerodrom, uprkos protestima, predat državi
molimo pričekajte

No media source currently available

0:00 0:01:42 0:00

Viz er juče je i zvanično potvrdio da od 7. januara naredne godine ukida letove Niš-Malme. U toj kompaniji su kazali da će putnicima pogođenim ukidanjem linije ponuditi neku alternativnu liniju, celokupan povraćaj cene karte ili povraćaj od 120 odsto u vidu kredita za rezervacije karata.

"Kao što je uobičajena praksa u vaduhopolovnoj industriji, Viz er stalno prati učinak svojih avio-linija kako bi najpopularnije destinacije bile dostupne po najnižim cenama karata. Blagovremeno ćemo objaviti sve novosti vezane za moguće nove linije", istakli su u Viz eru.

Linija Niš-Malme uspostavljena je sredinom 2015. godine i godišnje je na njoj letelo oko 32.000 putnika.

Niš: Protest protiv poklanjanja aerodroma
molimo pričekajte

No media source currently available

0:00 0:01:43 0:00

XS
SM
MD
LG