Dostupni linkovi

Podgorica bi uskoro mogla dobiti spomenik Josipu Brozu Titu


Podgorica se 47 godina zvala Titograd
Podgorica se 47 godina zvala Titograd

Podgorica bi uskoro mogla dobiti spomenik Josipu Brozu Titu, a tu ideju podržava većina u lokalnom parlamentu.

Gradonačelnik Podgorice Ivan Vuković (DPS) juče je najavio da će grad podržati inicijativu o podizanju spomenika Josipu Brozu Titu u Podgorici, kao čoveku čije je ime Podgorica ponosno nosila 47 godina, "s ciljem da nastavimo da se ponosimo tom tradicijom".

On je to rekao na sastanku sa predstavnicima UBNOR i antifašista Podgorice. Iz Demokratske Crne Gore i Socijaldemokratske partije je za portal CdM rečeno da podržavaju inicijativu da u Podgorici bude podignut spomenik Titu.

U Socijalističkoj narodnoj partiji ističu da o tome nisu razmišljali, te da im ovo pitanje nije na listi prioriteta. Iz Nove srpske demokratije, međutim, tvrde da bi "samo neka velika budala mogla predložiti da se podigne spomenik onome ko je tražio da Englezi bombarduju Podgoricu i Nikšić na Vaskrs 1944. godine".

SDP je saopštla da je za vreme njegove vlasti Crna Gora doživela najveći ekonomsko-socijalni progres u svojoj istoriji.

"Skoro kompletno stanovništvo je opismenjeno, izgradjene su stotine fabrika, razvijen turizam i ekonomija koja ja izvozila stotine miliona dolara godišnje. Skoro svi putevi, aerodromi, luke i druga infrastruktura koje danas koristimo su izgradjeni u tom periodu", smatra ta stranka.

XS
SM
MD
LG