Dostupni linkovi

Vulin: Srbija se neće povući iz odbrambene industrije


Ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin
Ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin

Ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin je u utorak, tokom svečanosti povodom obeležavanja 80 godina postojanja kompanije "Prva iskra namenska" a.d. Barič, rekao da odbrambena industrija Srbije može da trguje i sarađuje sa čitavim svetom i da država "ne misli da se povlači iz odbrambene industrije".

Vulin je nakon obilaska otvorio pogon T-3 za sušenje brizantnih eksploziva izjavio da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić "odbio da se odbrambena industrija Srbije ugasi", da je insistirao na tome da mora da radi i da je obezbedio novac za to, prenosi Beta.

"Zahvaljujući politici vojne neutralnosti mi danas možemo i da kupujemo i da prodajemo čitavom svetu, i zahvaljujući politici vojne neutralnosti mi danas možemo da kupujemo na bilo kom tržištu, ali isto tako i da prodajemo na bilo kom tržištu. Takva politika i orijentacija će se nastaviti i zahvaljujući takvoj politici Srbija će moći da radi, raste i napreduje", rekao je Vulin.

Prema njegovim rečima, većina zemalja u okruženju je nekada proizvodila eksploziv, a sada uvoze eksplozive od Srbije, koja je zahvaljujući upornosti radnika i razumevanju onoga što je potrebno Vojsci Srbije nastavila je da proizvodi.

"Zato danas imamo fabriku koja je uspešna, kao što je 'Prva iskra', zato danas možemo da kažemo da se nadamo da će odbrambena industrija Srbije ove godine oboriti sve rekorde i da će ostvariti zaradu od više od 600 miliona dolara", rekao je Vulin.

Govoreći o budućnosti, Vulin je naveo da država "ne misli da se povlači iz odbrambene industrije", već da će ojačati svoju poziciju i položaj i nastaviti da u nju ulaže.

XS
SM
MD
LG