Dostupni linkovi

Veliki požar na Pelješcu, izgorele najmanje četiri kuće


Pelješac, arhivski snimak
Pelješac, arhivski snimak

U jutarnjim satima buknuo je požar u mjestu Mokalo na Pelješcu, a vatrogascima koji su na terenu, u gašenju posao otežava jaka bura.

U popodnevnim satima požar je stigao do samog ulaza u Orebić. Županijski zapovjednik Stjepan Simović kazao je za Dalmacija Danas da je situacija problematična. Vatra je stigla do ulaza u Orebić, evakuirani su mještani i turisti.

Evakuirani su mještani Mokala i turisti iz dva obližnja kampa.

Zasad su izgorjele najmanje četiri kuće - dvije u Mokalu i dvije u Stankovićima, mjestu na ulazu u Orebić. Više je kuća nagorjelo. Jedva je obranjena benzinska postaja na ulazu u Orebić, a vatrogasci sada pokušavaju obraniti spremište nafte i ulja kod Stankovića, navodi portal Index.hr.

U gašenje strašnog požara uključili su se i kanaderi, a tijekom popodneva na Pelješac su počeli dolaziti i vatrogasci iz cijele Hrvatske, pa i iz Zagreba.

U gašenje požara poslana je i vojska.

'Pedeset pripadnika kopnenih snaga, dva helikoptera MI-8 MTV-1 i jedan Canadair CL-415 te jedan desantni brod minopolagač iz sastava Protupožarnih namjenski organiziranih snaga Oružanih snaga RH (PP NOS OS RH) upućeni su u utorak, 25. rujna 2018. godine na gašenje požara na području Orebića-Mokalo-Podstup na poluotoku Pelješac u Dubrovačko-neretvanskoj županiji', objavljeno je iz MORH-a.

Mediji javljaju da su na požarište na Pelješcu upućeni Državna interventna postrojba Split (14/4) i Državna interventna postrojba Šibenik.

XS
SM
MD
LG