Dostupni linkovi

Regulatorna agencija pokrenula postupke protiv RTRS, ATV i Hayat


Televizijske kamere, fotoarhiv

Regulatorna agencija za komunikacije Bosne i Hercegovine (RAK) pokrenula postupke protiv Radio-televizije Republike Srpske (RTRS), Alternativne televizije (ATV) i Hayat d.o.o. Sarajevo zbog kršenja pravila i propisa Agencije, kao i izbornih propisa.

Inače, RAK vrši stalni monitoring informativnih i izbornih TV programa stanica s ciljem provjere poštivanja pravila i propisa RAK-a, kao i poštivanja odredbi Izbornog zakona BiH i Pravilnika o medijskom predstavljanju političkih subjekata u periodu od dana raspisivanja do dana održavanja izbora.

"Agencija će nastaviti sa monitoringom programa po službenoj dužnosti, te će blagovremeno obavijestiti javnost o svim pokrenutim postupcima kao i o njihovom ishodu, a u cilju osiguranja pravičnog i fer izvještavanja pružalaca medijskih usluga tokom predizborne kampanje", navodi se u saopštenju RAK-a.

RAK je još jednom pozvao sve nosioce dozvola u BiH da se tokom trajanja predizborne kampanje strogo pridržavaju pravila i propisa Agencije, odredbi Izbornog zakona BiH i Pravilnika o o medijskom predstavljanju političkih subjekata u periodu od dana raspisivanja do dana održavanja izbora.

Pročitajte: Medijski test za predizbornu kampanju

XS
SM
MD
LG