Dostupni linkovi

Prvostepena presuda: SNS da isplati Đilasu oko 2.500 evra


Dragan Đilas
Dragan Đilas

Treći osnovni sud u Beogradu obavezao je prvostepenom presudom vladajuću Srpsku naprednu stranku da isplati 300.000 dinara (oko 2.500 evra) opozicionom političaru i nekadašnjem grodnačelniku Beograda Draganu Đilasu, na ime naknade nematerijalne štete u vidu duševnih bolova zbog povreda ugleda i časti, prenosi agencija Beta.

U tužbi po kojoj je suđeno se navodi da je u saopštenju objavljenom na portalu Srpske napredne stranke 15. januara 2018. godine, Dragan Đilas nazivan "lopovom" i "tajkunom", kao i da je optužen da "krade" i da je "prevarant".

Tužilac je istakao i da se u saopštenju "bez ikakvih moralnih načela, etičkog stava, iznosi sa očigledno neobjašnjenim animozitetom prema tužiocu niz netačnih, krajnje uvredljivih i nepotvrđenih informacija i uvreda".

U saopštenju se, kako se navodi, Dragan Đilas naziva jednim od predvodnika "lopovsko-tajkunske koalicije" i dodaje se da "u Srbiji niko nije ni lud ni glup da dozvoli prevarntima i lopovima da ih ponovo pljačkaju dok se oni bogate".

Na glavnoj raspravi povodom tužbe Dragana Đilasa nije se pojavio pravni zastupnik Srpske napredne stranke iako je, kako je rečeno, tuženi uredno obavešten.

XS
SM
MD
LG