Dostupni linkovi

Vanredna vijest

Vučić počeo posetu Kini


Predsednici Srbije i Kine, Aleksandar Vučić i Si Đinping, arhivska fotografija

Predsednik Aleksandar Vučić i delegacija Srbije doputovali su u Peking, u posetu Kini, gde će učestvovati na Svetskom ekonomskom forumu, poznatijem kao "letnji Davos".

Vučić će u Kini boraviti do 19. septembra, a prema najavama, sastaće se sa predsednikom Si Đinpingom i premijerom Li Kećangom. Takođe, planirano je i da bude potpisano više bilateralnih sporazuma.

Kako je saopšteno iz Predsedništva Srbije, tokom boravka u Pekingu i Tjenđinu, predviđen je i susret Vučića sa guvernerom provincije Hebej Suom Ćinom, kao i sa predstavnicima najvećih kineskih kompanija, finansijskih institucija i državnih agencija.

Poslednjeg dana posete Vučić će učestvovati u radu redovnog godišnjeg sastanka pod nazivom "New Champions", u organizaciji Svetskog ekonomskog foruma (Letnji Davos).

Forum će okupiti više od 2.000 predstavnika političke, poslovne i naučne elite, kao i ličnosti iz sveta kulture.

U delegaciji Srbije su i potpredsednica Vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović, ministar finansija Siniša Mali, ministar rudarstva i energetike Aleksandar Antić i guvernerka Narodne banke Srbije Jorgovanka Tabaković.

XS
SM
MD
LG