Dostupni linkovi

Diković penzionisan, Milan Mojsilović novi načelnik Generalštaba Vojske Srbije


Ljubišu Dikovića, Vućić je odlikovao Karađorđevom zvezdom prvog stepena
Ljubišu Dikovića, Vućić je odlikovao Karađorđevom zvezdom prvog stepena

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je prihvatio zahtev dosadašnjeg načelnika Generalštava Vojske Srbije Ljubiše Dikovića za penzionisanjem.

Dikovića će na tom mestu zameniti general-major Milan Mojsilović.

“Želim da se zahvalim generalu Dikoviću na časnom, požrtvovanom i posvećenom odnosu koji je pokazao. Zahvalan sam mu za sve što je učinio za Srbiju i srpski narod, i zato sam doneo ukaz o njegovom odlikovanju najvišim ordenom koji je pripadnik vojske dobio, to orden Karađorđeve zvezde prvog stepena", rekao je Vučić posle sastanka sa ministrom odbrane Aleksandrom Vulinom i predstavnicima vojnog vrha.

Novi načelnik Generalštaba Milan Mojsilović do sada je bio pomoćnik ministra za politiku odbrane. Od 2013. do 2017. godine obavljao je dužnost šefa Vojnog predstavništva u Misiji Srbije pri NATO u Briselu. Završio je Vojnu Akademiju, Komandno-štabnu školu i Školu nacionalne odbrane u Beogradu. Rođen je 1967. godine u Mitrovici na Kosovu.

Posle sastanka sa ministrom odbrane i predstavnicima vojnog vrha, Vučić je rekao da je doneo više ukaza o postavljenju, imenovanju i razrešenju.

"Ovo su velike promene od kojih očekujemo dodatnu, novu energiju, još bržu modernizaciju i snaženje Vojske Srbije u narednom periodu, koja bi trebalo da bude odvraćajući faktor za svakog potencijalnog agresora na našu zemlju. Mi se ne spremamo za sukobe i ratove sa bilo kim, ali moramo da imamo osposobljenu, ozbiljnu, dobro opremljenu i dobro naoružanu armiju da svakom potencijalnom agresoru u bilo kojem trenutku bude u stanju da odgovori”, rekao je Vučić.

(Iva Martinović)

XS
SM
MD
LG