Dostupni linkovi

Portal Autonomija ukinuo mogućnost komentarisanja


Komentari često sadrže uvredljive kvalifikacije, a retko doprinose sadržaju samih članaka, navodi Autonomija
Komentari često sadrže uvredljive kvalifikacije, a retko doprinose sadržaju samih članaka, navodi Autonomija

Uredništvo portala Autonomija saopštilo je danas da je odlučilo da ukine mogućnost komentarisanja tekstova, jer često sadrže uvredljive kvalifikacije, a retko doprinose sadržaju samih članaka i otvaranju plodonosne rasprave, što bi trebalo da bude njihova osnovna svrha.

"Odluku o ukidanju komentarisanja tekstova na portalu doneli smo, između ostalog, i prateći praksu medija u razvijenijim zemljama, gde ozbiljni mediji takođe neretko pribegavaju istoj stvari, kada se ispostavi da se komentarisanje pretvori u poligon za ispoljavanje mržnje i najnižih strasti", navodi Autonomija (www.autonomija.info).

Dodaje se da to ne znači da portal želi da se vrati na stari, jednosmerni pristup medijima i da potcenjuje čitaoce, a naveli su i da će pažljivo pratiti rasprave koje se o tekstovima odvijaju na društvenim mrežama Fejsbuk i Tviter. Oni su pozvali čitaoce da im se obraćaju i putem imejl adrese ndnvns@gmail.com i zamolili ih za razumevanje.

"Komentatorima koji su do sada bili konstruktivni zahvaljujemo i pozivamo ih na dalju saradnju. Onima koji su širili mržnju, vređali autore tekstova, kao i druge komentatore želimo svako dobro i poručujemo im da pronađu drugi poligon za ispoljavanje vlastitih frustracija. Autonomija jeste sloboda, ali sloboda ne podrazumeva slobodu od odgovornosti", naveo je taj portal. Informativno-politički portal Autonomija osnovalo je Nezavisno društvo novinara Vojvodine pre deset godina.

XS
SM
MD
LG