Dostupni linkovi

U SAD naređena evakuacija milion ljudi zbog uragana


Uragan Florens je ojačao na razornu kategoriju četiri (Ilustrativna fotografija)
Uragan Florens je ojačao na razornu kategoriju četiri (Ilustrativna fotografija)

Američke vlasti izdale su naređenje o obaveznoj evakuaciji oko milion stanovnika koji žive duž atlantske obale američke države Južne Karoline, zbog približavanja uragana Florens, koji je ojačao na razornu kategoriju četiri.

Guverner Južne Karoline Henri Makmaster je naredio da evakuacija počne u podne, a naređenje se odnosi na svih osam okruga duž atlantske obale te američke države duge 320 kilometara.

"Radi se o vrlo opasnom uraganu. Ne želimo da rizikujemo ni jedan život", rekao je Makmaster.

On je rekao da poplavni talas može da dostigne tri metra i procenjuje da će oko milion stanovnika napustiti obalu. Već je proglasio vanrednu situaciju u Južnoj Karolini.

Predsednik SAD Donald Tramp poslao je nekoliko upozorenja putem Twittera, naglašavajući da je reč o jako opasnom uraganu i da bi svi trebalo da budu spremni i postaraju se da budu bezbedni.

Gradonačelnik Ričmonda, glavnog grada države Virdžinije, proglasio je vanrednu situaciju zbog dosta velike kiše koja se očekuje od uragana Florens. Taj grad neće biti na direktnom udaru uragana kao Severna i Južna Karolina, ali će on verovatno doneti jaku kišu i vetar i moguće poplave i prekide struje.

XS
SM
MD
LG