Dostupni linkovi

Skup ispred Predsedništva Srbije, policija razdvaja dve grupe


Ilustrativna fotografija
Ilustrativna fotografija

Ispred Predsedništva Srbije u Beogradu oko 17 časova okupile su se pristalice Građanskog bloka 381, ali i grupa ljudi oko lidera Srpske desnice Miše Vacića i predsednika Udruženja porodica ubijenih i kidnapovanih na Kosovu Sime Spasića.

Između dve grupe postavljen je policijski kordon.

Okupljeni oko Vacića i Spasića uzvikuju "Ustaše", "Ubice" i "Vi ste prošlost Srbije" pristalicama Građanskog pokreta 381 koji su kao i svakog petka nekoliko nedelja unazad, došli do zgrade Predsedništva kako bi predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću postavili pitanja, prenosi Beta.

Prošlonedeljni skup ispred Predsedništva Srbije obeležio je incident do koga je došlo kada su aktivisti Građanskog bloka 381 pokušali da dođu do zgrade.

Tada je došlo do guranja i manjeg fizičkog obračuna sa grupom okupljenih oko predsednika Udruženja porodica kidnapovanih i ubijenih na Kosovu Sime Spasića, kojima je podršku pružio i lider Srpske desnice i bivši savetnik u Kancelariji Vlade Srbije za Kosovo Miša Vacić.

Građanski pokret 381 čine Pokret slobodnih građana, Zelena ekološka partija - Zeleni, Šumadijska regija, Mađarski pokret i Koalicija "Tolerancija".

Preporučujemo

XS
SM
MD
LG