Dostupni linkovi

HRT usred afere zbog navodne preprodaje ulaznica


Hrvatsku radio-televiziju potresa afera pošto je otkriveno da su navodno istaknuti sportski novinar, komentator HRT Drago Ćosić i međunarodni koordinator javne televizije Saša Dedić preprodavali ulaznice za Svetsko fudbalsko prvenstvo u Rusiji.

HRT je u saopštenju potvrdio slučaj, ali nije otkrio imena osumnjičenih, već su njih objavili hrvatski mediji. U saopštenju je navedeno da je HRT "pokrenuo postupak utvrđivanja povrede radne obaveze za nekoliko svojih zaposlenih vezano za zloupotrebu ulaznica za SP u Rusiji, za utakmice na kojima je nastupila hrvatska fudbalska reprezentacija".

"Nakon što su se četiri ulaznice za finale SP pojavile u prodaji, Fifa je zatražila od EBU (European Broadcasting Uniona), čiji je HRT član, objašnjenje o okolnostima pojavljivanja spornih karata u prodaji.

Odmah nakon primljene službene informacije od EBU, HRT je preduzeo sve potrebne mere i radnje te o tome obavestio nadležna državna tela radi dalje istrage", objavio je HRT.

Slučaj zbog kojeg Ćosiću i Dediću preti otkaz na HRT otkrio je u četvrtak Jutarnji list.

Afera je otkrivena kada su se ulaznice dodeljene EBU pojavile na crnom tržištu, a po serijskim brojevima je utvrđeno da je reč o ulaznicama koje je dobio HRT.

Prema navodima medija, Ćosić i Dedić su mimo znanja matične kuće uoči Svetskog prvenstva dobili čak 40 VIP ulaznica za više utakmica, među kojima su bile i po četiri za polufinale i finale.

Navodno su se karte za finalnu utakmicu između Francuske i Hrvatske pojavile na crnom tržištu i za njih je traženo čak 18.500 evra, a karte je po otkrivanju blokirala Fifa.

Drago Ćosić nije želeo medijima da komentariše aferu.

Prema nezvaničnim informacijama hrvatskih portala, on je nadređenima rekao da je ulaznice dao prijateljima i da ne zna šta se dalje s njima događalo.

XS
SM
MD
LG