Dostupni linkovi

Izraelski avioni gađali Palestince koji su puštali zapaljive balone


Protest Palestinaca u Pojasu Gaze
Protest Palestinaca u Pojasu Gaze

Izraelski avioni napali su danas na severu pojasa Gaze grupu Palestinaca nakon što su pustili balone i zmajeve sa zapaljivim materijalom preko granice.

Meta izraelskog udara u kome je jedna osoba ranjena bio je Beit Hanun, javili su izraelski mediji, pozivajući se na palestinske izvore.

Palestinsko Ministarstvo zdravlja u međuvremenu je saopštilo da je jedan 19-godišnji Palestinac podlegao ranama zadobijenim u sukobima na granici 14. jula. Njegovom smrću broj poginulih Palestinaca od početka demonstracija na granici Izraela i pojasa Gaze krajem marta popeo se na 173, prema podacima Frans presa.

Najžešći sukob od rata u Gazi
molimo pričekajte

No media source currently available

0:00 0:01:14 0:00

Očekuje se da će se ti protesti nastaviti kasnije danas. U avgustu je objavljeno da su Izrael i islamistički Hamas na domaku dogovora o prekidu vatre posredstvom Egipta, nakon što su Izraelci koji žive na jugu zemlje apelovali na vladu da zaustavi svakodnevno puštanje balona i povremeno raketiranje koje je pretilo da preraste u novi veliki sukob.

Detalji o eventualnom napretku u pregovorima o prekidu vatre nisu poznati, a lidera Hamasa u Gazi Jahja Sinvar je izjavio ove nedelje da dogovor nije postignut o okončanju neprijateljstva uprkos zatišju koje je prevladalo u poslednjim danima.

XS
SM
MD
LG