Dostupni linkovi

Veselji: Bez sednice Skupštine Kosova do 13. septembra


Predsednik Skupštine Kosova Kadri Veselji izjavio je danas da nove sednice kosovskog parlamenta neće biti pre 13. septembra i da su poslanici na dobrom putu da obezbede konsenzus oko platforme za dijalog sa Srbijom.

"Imali smo sednicu Predsedništva, na dobrom smo putu, bez obzira kakve ćete izjave čuti. Obezbedićemo nacionalni konsenzus, usvojićemo platformu kojom ćemo se suočiti sa Srbijom", rekao je Veselji posle sednice.

On je dodao da bi stranke trebalo da se takmiče političkim i ekonomskim programima i da ta borba ne bi trebalo da uključuje državu.

"Rečnik napada na stranke za navodno antinacionalno delovanje je neprihvatljiv, jer to nije ono na čemu možeš dobiti podršku i srušiti vlast", kazao je Veselji.

Vanredna sednica Skupštine Kosova na kojoj je danas trebalo da bude doneta rezolucija kojom se zabranjuje da deo pregovaračkog procesa Beograda i Prištine u Briselu bude razmena teritorija i izmena granice Kosova ni ovog puta nije počela zbog nedostatka kvoruma.

Rezolucija ima za cilj da predsedniku Kosova Hašimu Tačiju onemogući da u finalnom delu pregovora o normalizaciji odnosa Beograda i Prištine predloži i razmenu teritorija, odnosno redefinisanje granica.

XS
SM
MD
LG