Dostupni linkovi

Ruska državna televizija uvela emisiju posvećenu Putinu


Vladimir Putin

Ruska državna televizija "Rasija 1" počela je 2. septembra emitovanje nove nedeljne emisije posvećene predsedniku te zemlje Vladimiru Putinu. U prvoj epizoda emisije "Moskva. Kremlj. Putin." predstavljene su aktivnosti ruskog predsednika na rešavanju različitih kriza i njegova nastojanja da održi kontakt s običnim ljudima.

U jednočasovnoj emisiji prikazani su i intervjui s Putinovim portparolom Dmitrijem Peskovom i novinarom koji je pratio predsednikove aktivnosti prošle nedelje, kao i segment o Putinovom odmoru u planinama.

Kremlj je učvrstio kontrolu nad državnom televizijom od dolaska Putina na vlast 2000. godine, ali iako je ona i do sada opširno izveštavala o njegovim aktivnostima, nova emisija je ipak nešto novo za Rusiju.

Putinov rejting naglo je opao u julu pošto je vlada predložila podizanje starosnih granica za odlazak u penziju koje nisu menjane od 1932. godine. Upitan o novoj emisiji, Peskov je danas rekao novinarima da Kremlj nije tražio njeno uvođenje i dodao da je "Moskva. Kremlj. Putin." izbalansiran program, navodi AP.

XS
SM
MD
LG