Dostupni linkovi

MUP: Načelnik Rakić u FBiH nije napadnut iz nacionalnih motiva


Ilustrativna fotografija

Iz Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Posavskog kantona za Radio Slobodna Evropa (RSE) su potvrdili da je identificiran napadač na načelnika Opštine Vukosavlje (Republika Srpska), te napad nije nacionalno motivisan.

Na načelnika Opštine Vukosavlje Borislava Rakića i njegove prijatelje u četvrtak uveče je pucano iz varenog oružja u Gornjem Svilaju, u opštini Odžak (Federacija BiH).

"Osoba koja je pucala je poznata i samom oštećenom, oni se poznaju i imaju vikendice na Savi. Što se motiva tiče ne želimo prejudicirati, ali ono što smo spoznali iz izjava, motiv nije na nacionalnoj osnovi", kazao je za RSE policijski komesar Posavskog kantona Marijan Mičić.

Nadležno tužilaštvo je, kako je potvrdio Mičić, na terenu gdje provodi i dostane istražne radnje kako bi se rasvijetlio ovaj slučaj.

Rakić je prethodno za medije u Republici Srpskoj izjavio da od Policije Federacije BiH očekuje da procesuira čovjeka koji ih je napao.

"U Gornjem Svilaju uglavnom žive povratnici srpske nacionalnosti. Mi smo bili na rijeci Savi i nismo povrijeđeni, na svu sreću. Bio je jedan napadač kojeg smo mi identificirali, a sada je na policiji u Federaciji BiH da procesuiraju čovjeka koji je na nas napao", izjavio je Rakić.

XS
SM
MD
LG