Dostupni linkovi

Vulin: Smeštaj za penzionisane pripadnike VS iz hotela Bristol


Porodice vojnih penzionera više od 20. godina žive u hotelu Birstol u Beogradu
Porodice vojnih penzionera više od 20. godina žive u hotelu Birstol u Beogradu

Ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin izjavio je danas da je za porodice vojnih penzionera koji više od 20. godina žive u hotelu Birstol u Beogradu, a iz kojeg moraju da se isele zbog renoviranja, obezbeđen odgovarajući smeštaj.

"Mi smo već obzbedili odgovarajući smeštaj za njih i već smo u razgovoru sa njima ko će koju lokaciju izabrati i gde će se ko prvi smesti. Niko ko ima pravo da stanuje u hotelu Bristol na osnovu odgovarajućeg rešenja, neće ostati bez rešenog stambenog pitanja", rekao je Vulin prilikom dodele ključeva 23 stana aktivnim i penzionisanim pripadnicima Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, prenosi Beta.

Vulin je tom prilikom rekao da je 1.214 porodica aktivnih pripadnika vojske ili vojnih penzinera stambeno zbirnuto od jula prošle godine.

On je naveo da VS brine o standardu svojih pripadnika i da će uvek voditi računa o svim svojim pripadniciam bez obzira da li su oni aktivni pripadnici ili penzioneri.

"Kada ste u vojsci, vi ste do kraja života zbirnuti, do kraj života ćemo birnuti o vama, o vašim potrebama i potrebama vaše porodice, tako se ponaša odgovorna vojska i država", rekao je Vulin.

Podsetio je da od septembra počinje masovna izgradnja stanova za pripadnike bezbednosnih struktura, čime bi trebalo da se brže, jeftinije i kvalitetnije reši njihovo stambeno pitanje.

On je kazao da se rade pravilnici sa kriterijumima za dodelu stanova, koji treba da uvaže sve specifičnosti vojske, a koji će biti prilagođeni potrebama mladih pripadnika VS i ministarstva.

Jedan od pripadnika vojske koji je posle 28 godina rada danas dobio ključ za stan na Novom Beogradu je i pukovnik Milan Milovanović. "Ovo je za mene i članove moje porodice, satisfakcija za sav uložen višedcenijski rad i trud u službi", rekao je Milovanović novinarima i dodao da je za njega velika čast što nosi uniformu VS.

XS
SM
MD
LG