Dostupni linkovi

Vanredna vijest

Hit leta, blatno jezero u Ovči

Blatno jezero u Ovči apsolutni je hit ovog sparnog leta. U toj prirodnoj banji na obodu Beograda, za koju posetioci iz sopstvenog iskustva već godinama tvrde da je lekovita, da maltene čini čuda za obolele, ovih dana svakodnevno se okuplja i po 200 kupača koji se sunčaju i mažu blatom. Voda, koja u jezero dolazi iz podzemnog izvora, je slana i, kako kažu posetioci, sadrži sumpor. Pojedini smatraju da pomaže kod reume, svih vrsta kostobolje i kožnih problema. "Dvadeset jednu bolest leči ova voda", uverena je penzionerka Julijana Stanisavljević koju je ekipa Radija Slobodna Evropa (RSE) zatekla na obali ovčanskog jezera. OVDE poslušajte i iskustva te utiske drugih.

Učitajte više sadržaja...

16x9 Image

Vesna Anđić

Rođena u Beogradu. Fotografijom počinje da se bavi već u srednjoj školi, a profesionalni rad počinje 1996. godine u Politici Expres. Fotografije objavljuje u novini DAN iz Podgorice, Gazeti... Od 2008. sarađuje sa RSE.

16x9 Image

Zoran Glavonjić

Novinarsku karijeru počeo je 1995. u informativnoj redakciji beogradske televizije Studio B. Radio je u beogradskom listu "Dnevni telegraf" i u dnevniku "Glas javnosti". Na RSE je od avgusta 2000.

XS
SM
MD
LG