Dostupni linkovi

Janković: Vučić i Vulin urušavaju vojsku i koncept odbrane


Saša Janković predsednik opzicionog Pokreta slobodnih građana Srbije

Predsednik Pokreta slobodnih građana (PSG) Saša Janković saopštio je danas da predsednika Srbije Aleksandra Vučića i ministra odbrane Aleksandra Vulina treba sprečiti da dalje urušavaju vojsku i koncept odbrane, povodom najave da se razmišlja da se ponovo uvedene obavezno služenje vojnog roka.

"Vučića, Vulina i slične treba što pre, demokratskim promenama, sprečiti da dalje urušavaju vojsku, koncept odbrane, kao uostalom i celu Srbiju. Svaka debata o ozbiljnim državnim pitanjima s njima je besmislena", naveo je Janković, a preneo PSG.

On je dodao da način na koji se čelnici "nedemokratskog režima" bave vojskom i civilno-vojnim odnosima ne omogućava stručnu diskusiju.

"Njima se mora reći samo 'Dalje ruke od dece i mladih'", naveo je Janković, koji je i predsednik Gradjanskog bloka 381.

Kako je naveo, PSG i Gradjanski blok 381 žele da ceo državni kompleks odbrane i bezbednosti, kao i druge institucije, posle smene aktuelnog režima, grade tako da "ljudska bezbednost i čovek budu u centru pažnje, a ne podređeni bilo čijim političkim tumaranjima i ličnim kompleksima".

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je u utorak mogućnost da od 2020. ili 2021. godine ponovo bude uvedena obaveza služenja vojnog roka za muškarce u trajanju od tri do šest meseci, a da će to zavisiti i od finansijskih mogućnosti države.

XS
SM
MD
LG