Dostupni linkovi

Janković: Vučić i Vulin urušavaju vojsku i koncept odbrane


Saša Janković predsednik opzicionog Pokreta slobodnih građana Srbije
Saša Janković predsednik opzicionog Pokreta slobodnih građana Srbije

Predsednik Pokreta slobodnih građana (PSG) Saša Janković saopštio je danas da predsednika Srbije Aleksandra Vučića i ministra odbrane Aleksandra Vulina treba sprečiti da dalje urušavaju vojsku i koncept odbrane, povodom najave da se razmišlja da se ponovo uvedene obavezno služenje vojnog roka.

"Vučića, Vulina i slične treba što pre, demokratskim promenama, sprečiti da dalje urušavaju vojsku, koncept odbrane, kao uostalom i celu Srbiju. Svaka debata o ozbiljnim državnim pitanjima s njima je besmislena", naveo je Janković, a preneo PSG.

On je dodao da način na koji se čelnici "nedemokratskog režima" bave vojskom i civilno-vojnim odnosima ne omogućava stručnu diskusiju.

"Njima se mora reći samo 'Dalje ruke od dece i mladih'", naveo je Janković, koji je i predsednik Gradjanskog bloka 381.

Kako je naveo, PSG i Gradjanski blok 381 žele da ceo državni kompleks odbrane i bezbednosti, kao i druge institucije, posle smene aktuelnog režima, grade tako da "ljudska bezbednost i čovek budu u centru pažnje, a ne podređeni bilo čijim političkim tumaranjima i ličnim kompleksima".

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je u utorak mogućnost da od 2020. ili 2021. godine ponovo bude uvedena obaveza služenja vojnog roka za muškarce u trajanju od tri do šest meseci, a da će to zavisiti i od finansijskih mogućnosti države.

XS
SM
MD
LG