Dostupni linkovi

Ljajić: Tači u težoj poziciji od Vučića


Rasim Ljajić

Potpredsednik Vlade Srbije Rasim Ljajić izjavio je danas da je naredni sastanak predsednika Srbije i Kosova Aleksandra Vučića i Hašima Tačija u Briselu ključan za rešavanje kosovskog pitanja i da će posle tog sastanka biti jasnije da li će to pitanje biti rešeno ili će to biti još jedan neuspešan pokušaj.

Ljajić je za televiziju Prva kazao da je predsednik Kosova Hašim Tači u težoj poziciji od Vučića, jer su na Kosovu svi protiv rešenja kosovskog pitanja.

"Opozicija na Kosovu koristi sličnu retoriku kao veći deo javnosti u Srbiji, jer oni kažu da im odgovara zamrznuti konflikt, da 20-30 godina ne pregovaraju, jer vreme radi za njih, dok je Srbiji u interesu da pregovara", kazao je Ljajić.

On je dodao da nije optimista da će se pitanje Kosova rešiti brzo, jer u prištinskoj javnosti preovladava uverenje da Srbija u pregovorima može dobiti više nego što trenutno ima, a Kosovo je to koje mora da čini ustupke da bi se do rešenja došlo.

Ljajić je ocenio da su svi u Vladi saglasni da pitanje Kosova mora da se reši i da su sve opcije legitimne, osim rata i prihvatanja zamrznutog konflikta.

XS
SM
MD
LG