Dostupni linkovi

Mihajlović: Utvrdićemo odgovorne za urušavanje zida na Koridoru 10


Zorana Mihajlović
Zorana Mihajlović

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije Zorana Mihajlović izjavila je da će sanacija urušenog potpornog zida na Koridoru 10 početi danas i da će biti utvrđena odgovornost za njegovo obrušavanje.

"Imam dva zadatka, jedan je da završimo Koridor i drugi je da vidimo ko je odgovoran. Nije pitanje da li su domaći lli strani, da li je bio dobar prvi projekat 2010. koji je uradjen i zašto se 11 puta preprojektovalo", rekla je Mihajlovićeva za televiziju Prva.


Ona je navela da je naloženo da se provere sve kosine na Korodiru 10, kada se prvi put dogodilo obrušavanje. Prema njenim rečima tu postoji 100 kosina, od kojih 20 spadaju u najrizičnije.

Navela je da je projekat izgradnje galerije na kosini koja se obrušila završen pre 20-tak dana i počelo se sa radovima. "Stručnjaci Koridora Srbije i Svetske banke su pregledali, dali predlog, počeli su radovi, ali nije se stiglo", rekla je ministarka. Upitana o zatraženoj vanrednoj kontroli mostova, Mihajlovićeva je navela da će oni biti gotovi za nekoliko nedelja, a ne meseci. Prema njenim rečima svi mostovi u Srbiji su bezbedni i redovno se održavaju, kao i da se izveštaji timova stručnjaka neće kriti od javnosti.

XS
SM
MD
LG