Dostupni linkovi

NBA košarkaši posetili decu u Tiršovoj u Beogradu


Legendarni trener Greg Popović sa NBA igračima u poseti deci u bolnici u Tiršovoj. Beograd 17. avgust 2018.
Legendarni trener Greg Popović sa NBA igračima u poseti deci u bolnici u Tiršovoj. Beograd 17. avgust 2018.

NBA košarkaši i treneri, učesnici međunarodnog kampa "Košarka bez granica" koji se održava u Beogradu, posetili su decu na Institutu za onkologiju i radiologiju Srbije i u Univerzitetskoj dečjoj klinici u Tiršovoj ulici.

NBA zvezde Bogdan Bogdanović, Nemanja Bjelica, Boban Marjanović, Ana Dabović, Sonja Petrović, Nikola Vučević, Vladimir Radmanović, Žarko Čabarkapa, Geri Heris, Frenk Kaminski, predvođene legendarnim trenerom San Antonija Gregom Popovićem, mališanima su uručile poklone i u druženju sa njima provele nekoliko sati.

“Ovakve posete važne su da bismo podigli svest javnosti o teškoćama sa kojima se ova deca suočavaju i da ih usrećimo i podelimo radost. Tužno je kada ih vidite kako se nose sa svojim problemima i kako vode bitke daleko teže i važnije od svih sportskih koje mi imamo na terenu. Ali to su junaci, sve do jednog, i drago mi je što smo družili i upoznali. Trudićemo se da im pomažemo kada smo god u prilici”, rekao je Bogdan Bogdanović, košarkaš Sakramento Kingsa i reprezentacije Srbije.

Univerzitetska klinika u Tiršovoj je najstarija dečja bolnica u Srbiji, sa više od 300 kreveta i ambulantama za dijagnostiku najtežih bolesti. Služba za pedijatrijsku onkologiju nalazi se u sklopu Instituta za onkologiju i radiologiju Srbije, gde se leče deca obolela od malignih tumora koštanog sistema, centralnog nervnog sistema, kao i ostalih mekotkivnih sarkoma i drugih retkih tumora.

Kamp "Košarka bez granica", u organizaciji američke NBA lige, FIBA i Košarkaškog saveza Srbije, završava se u 18. avgusta finalnim događajem za mlade igrače i igračice do 17 godina iz cele Evrope u dvorani "Radivoj Korać" u Beogradu.

NBA u Beogradu
molimo pričekajte
Embed

No media source currently available

0:00 0:02:58 0:00

XS
SM
MD
LG