Dostupni linkovi

Đurić vladiki Teodosiju: Neistina da Vučić zastrašuje narod


Marko Đurić i Aleksandar Vučić
Marko Đurić i Aleksandar Vučić

Direktor Kancelarije za Kosovo Vlade Srbije Marko Đurić obratio se otvorenim pismom Vladiki raško-prizrenske eparhije Teodosiju u kome mu poručuje da su neistinite njegove trvrdnje da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić "rečju ili delom zastrašio ili zastrašivao narod na Kosovu".

"Vaše reči pune strasti teške su i nedostojne. Smatram da je razloga za brigu, u pogledu naše ukupne sudbine, i bez ovakvih reči mnogo, kao što dobro znam da je razloga za trud i borbu još mnogo više", navodi Đurić, podsećajući da država Srbija plaća i pomaže rad Eparhije.

Đurić tvrdi da je iguman manastira Visoki Dečani Sava Janjić "nedeljama unazad javno širio, kako se ispostavilo, sasvim lažne tvrdnje o dogovorenom monstruoznom nasilnom scenariju, navodno dogovorenom između Beograda i Prištine, čime je uz pojedina sredstva informisanja dao ne mali doprinos unošenju nemira i straha među Srbe, posebno na severu Kosova".

​Vladika Teodosije je u sredu na proslavi hramovne slave manastira Banjska na severu Kosova rekao da reči koje Vučić ovih dana upućuje Srbima na Kosovu nisu dostojne onoga koji je na čelu naroda.

"Hvala našem predsedniku što se setio naših svetinja i ne samo ovde nego i u drugom mestu, ali ovde sa ovog mesta hoću da kažem ne hvala mu za reči koje upućuje ovih dana Srbima na Kosovu i Metohiji. To nisu reči nade, to nisu reči hrišćanima, one nisu dostojne onoga koji je na čelu ovog naroda", poručio je episkop Teodosije u javnom obraćanju.

XS
SM
MD
LG