Dostupni linkovi

Tviter suspendovao teoretičara zavera


Društvena mreža Tviter (Twitter) na nedelju dana je suspendovala nalog američkog teoretičara zavera s krajnje desnice Aleksa Džonsa pošto je prekršio pravila protiv podsticanja nasilja.

Tviter se prethodno našao na udaru kritika što nije sledio Fejsbuk (Facebook), Epl (Apple), Jutjub (Youtube) i Spotifaj (Spotify) koji su preduzeli mere protiv Džonsa zbog govora mržnje i siledžijskog ponašanja.

Fejsbuk je prošle nedelje saopštio da je uklonio četiri stranice s te društvene mreže koje pripadaju Džounsu i blokirala Džounsov nalog na 30 dana zato što je više puta objavljivao sadržaj koji krši pravila o govoru mržnje i siledžijstvu.

Tviter je naveo da nalog za Džonsov "Infovors" (Infowars) nije obuhvaćen kaznenom merom, preneo je AP.

Infovors je glavni mediji preko kojeg Džons iznosi svoje teorije kao što su da je napad 9. septembra 2001. na Njujork i Vašington organizovala američka vlada ili da su masakr u školi u Konektiketu, krajem 2012, kada je ubijeno 26 dece i odraslih, lažirale levičarske snage kako bi se uvela kontrola oružja.

U jednim od poslednjih tvitova Džons, veliki pristalica predsednika SAD Donalda Trampa, stavio je link na video snimak u kojem poziva svoje sledbenike da spreme "borbene puškle" za obračun s medijima i drugima.

XS
SM
MD
LG