Dostupni linkovi

Vulin u Minsku: Remont beloruskih Mig-ova ide planu


Aleksandar Vulin
Aleksandar Vulin

Vojna saradnja Srbije i Belorusije je na najvišem nivou do sada, izjavio je u Minsku srpski ministar odbrane Aleksandar Vulin koji je sa beloruskim ministrom odbrane Andrejem Aleksejevičem Ravkovim prisustvovao otvaranju Izaslanstva odbrane Srbije u Belorusiji.

Vulin je nakon razgovora sa Ravkovim rekao da remont i modernizacija četiri MiG-a 29 koje Srbija nabavlja od Belorusije "ide po dogovorenom planu", saopštilo je Ministarstvo odbrane Srbije.

"Srbija i Belorusija sve bolje saradjuju zahvaljujući izuzetnom odnosu predsednika (Srbije Aleksandra) Vučića i (Belorusije Aleksandra) Lukašenka, a vojno-vojna saradnja dve zemlje je na najvišem nivou do sada", izjavio je Vulin po završetku sastanka sa beloruskim kolegom kome je, kako je saopšteno, zahvalio na podršci koju njegova zemlja pruža Srbiji kada je reč o rešavanju pitanja Kosova.

Vulin je, kako je saopšteno, naveo i da je Belorusija prijateljska zemlja ukazavši da je odnos Belorusije u svim međunarodnim forumima takav da se Srbija uvek i bezrezervno podržava".

Vulin u ruskom kokpitu
molimo pričekajte
Embed

No media source currently available

0:00 0:01:47 0:00

"Naši vojnici zajedno vežbaju, imaju 24 zajedničke aktivnosti, a na Međunarodnim vojnim igrama srpsko-beloruski snajperski par osvojio je zlatnu medalju i time pokazao da smo jedni od najboljih snajperista na svetu", rekao je ministar odbrane Srbije.

XS
SM
MD
LG