Dostupni linkovi

Dačić: Ništa ne radimo iza leđa Rusiji, našem strateškom partneru


Ivica Dačić i Marija Zaharova
Ivica Dačić i Marija Zaharova

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić je izjavio je da je rano govoriti o tome da li Rusija i Sjedinjene Države podržavaju ideju Beograda o razgraničenju sa Albancima.

“Daleko je uopšte mogućnost da se dođe do nekih dogovora o rešenju za Kosovo i Metohiju”, rekao je Dačić, dodvši da uz predsednika Srbije Aleksandra Vučića stalno razgovaraja sa ruskim zvaničnicima.

Gde su vaše granice?
molimo pričekajte
Embed

No media source currently available

0:00 0:01:21 0:00

"Mi ništa ne radimo iza leđa našem glavnom strateškom partneru, zemlji koja nam daje najveću podršku. S druge strane, to je tema o kojoj se razgovara sa najvažnijim zemljama bez obzira što EU vodi dijalog. Nema trajnog rešenja bez učešća i drugih zemalja", rekao je Dačić odgovarajući na pitanja novinara da li je Beograd Rusiji i SAD izneo ideju o razgraničenju i da li je tražio podršku za nju.

Dačić, koji se u bašti hotela beogradskog hotela "Moskva" sastao sa portparolkom ruskog ministarstva spoljnih poslova Marijom Zaharovom pred njen povratak u Rusiju, naveo je da je Beograd otvoren za dijalog i nalaženje trajnog rešenja za pitanje Kosova – dodavši da će to biti tema svih sastanaka u septembru i avgustu.

Zaharova u Srbiji: Trubači, kupus i majica s likom Putina
molimo pričekajte

No media source currently available

0:00 0:04:08 0:00

XS
SM
MD
LG