Dostupni linkovi

Beogradski festival piva pozvao Bajagu i 'Hladno pivo' da zajedno nastupe


Ilustrativna fotografija

Organizatori Bir festa u Beogradu (Belgrade Beer Festa) pozvali su bendove "Bajaga i Instruktori" i "Hladno Pivo" da naredne godine zajedno nastupe na tom festivalu.

Organizatori festivala navode da su tokom prethodnih petnaest godina mnogi bendovi iz Hrvatske i regiona često svirali na beogradskom Bir festu, a organizovali su i veliki koncert Prljavog Kazališta u Beogradskoj Areni i svi su bili oduševljeni prijemom publike u Beogradu.

"Svi oni su bili i biće dobrodošli! Isto tako znamo da puno izvođača iz Srbije ima sjajan doček na mnogim nastupima u Hrvatskoj. Tako treba i da ostane", naveli su organizatori Bir festa.

Ističu i da im je žao što je koncert Bajage i Instruktora otkazan u Karlovcu, ma koji da je razlog.

Saopštenje Bir festivala inače je usledilo pošto je otkazan nastup benda "Bajaga i Instruktori" na Danima piva u Karlovcu zbog pritiska hrvatskih branitelja, i posle saopštenja benda "Hladno pivo", koji je navodno trebalo da bude zamena Bajagi, da neće svirati na toj manifestaciji.

Hrvatski bend "Hladno pivo", koji je svojim pesmama kritikovao desničarenje i nacionalizam, naveo je na svojoj stranici na Fejsbuku da "ne želi da bude ničija zamena", a u toj objavi okačio je i pesmu Bajage i instruktora "Ovo je Balkan".

XS
SM
MD
LG