Dostupni linkovi

Hladno pivo ne nastupa umesto Bajage u Karlovcu


Bajagin nastup otkazan zbog pritiska braniteljskih udruga
Bajagin nastup otkazan zbog pritiska braniteljskih udruga

Posle medijskih navoda da je nastup srpskog muzičara Momčila Bajagiće Bajage na Danima piva u Karlovcu otkazan zbog pritiska hrvatskih branitelja, bend Hladno pivo, koji je navodno trebalo da bude zamena, saopštio je da neće svirati na toj manifestaciji.

Hrvatski bend Hladno pivo, koji se i ranije svojim pesmama zamerio hrvatskim desničarima, naveo je na svojoj stranici na Fejsbuku da "ne želi da bude ničija zamena", a u toj objavi okačio je i pesmu Bajage i instruktora "Ovo je Balkan".

"Kako je bilo pitanja vezanih za našu navodnu svirku u Karlovcu na Danima piva 3. septembra, o čemu su se juče raspisali razni mediji, odlučili smo da razbijemo dileme i trileme oko toga: Doći ćemo možda da popijemo pivo, ali nećemo svirati, jer ne želimo da budemo ničija zamena. Dragi Karlovčani, vidimo se nekom drugom prilikom. Živeli", stoji u poruci zagrebačkog benda.

Bend je kao lokaciju te Fejsbuk objave označio Severnu Koreju.

Hrvatski Jutarnji list objavio je juče da je nastup Bajage i instruktora u Karlovcu otkazan posle pritiska dela hrvatskih braniteljskih udruženja koji su izrazili negodovanje zbog gostovanja srpskog benda.

Bajaga je trebalo da nastupi 3. septembra na Danima piva, ali je dvadesetak dana pre manifestacije izbačen iz programa festivala.

Frontmen benda Hladno pivo Mile Kekin objavio je u martu 2016. pesmu "Ja nisam vaš", u kojoj kritikuje desničare i pokušaje revizije istorije u hrvatskom društvu, pružajući podršku partizanskoj antifašističkoj borbi u Drugom svetskom ratu.

XS
SM
MD
LG