Dostupni linkovi

Uhićeni Requesens priznao umiješanost u atentat na Madura


Juan Requesens

Zastupnik venezuelanske oporbe Juan Requesens (Huan Rekesens), koji je nedavno uhićen, priznao je sudjelovanje u "atentatu" na predsjednika te zemlje Nicolasa Madura (Nikolas), saopćila je u petak vlada u Karakasu.

"Prije više tjedana me je kontaktirao (bivši predsjednik parlamenta) Julio Borges (Hulio Borhes) i tražio od mene da prevedem jednu osobu iz Venezuele u Kolumbiju. Riječ je o Juanu Monasteriousu (Huan Monasterios)", rekao je 29-ogodišnji zastupnik u snimku koji su snimile vlasti.

Monasterious, jedan od navodnih atentatora na Madura prošle subote, umirovljeni je venezuelanski vojnik koji je nakon uhićenja priznao da je sudjelovao u "atentatu" dronovima s eksplozivom.

Prema tužiteljstvu, 19 osoba je "direktno povezano s atentatom", organiziranim na farmi u Kolumbiji, a za koji su izvođači dobili 50 milijuna dolara.

Requesensa, člana Borgesove partije Prvo pravda, uhitili su u utorak pripadnici državne sigurnosti.

Snimak Requesensa je javnosti predstavio ministar informiranja Jorge Rodriguez (Horhe Rodriges), koji je izjavio da je od INTERPOLA zatraženo da izda crvenu tjeralicu za Borgesom.

Zahtjev se odnosi i na druge osobe koje borave u Kolumbiji i Sjedinjenim Državama, rekao je ministar.

Maduro je na dan eksplozije optužio oporbu i nekadašnjeg kolumbijskog predsjednika Juana Manuela Santosa (Huan) da stoje iza napada, organiziranog sredstvima iz SAD-a.

Bogota i Washington su negirali umiješanost a oporba tvrdi da je cijela stvar režirana.

XS
SM
MD
LG