Dostupni linkovi

Lavrov: Moskva odbacuje američke sankcije


Sergej Lavrov
Sergej Lavrov

Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov je danas u razgovoru s američkim kolegom Majkom Pompeom rekao da Moskva kategorički odbacuje nove antiruske sankcije, preneo je TASS.

"S ruske strane je izraženo kategoričko odbacivanje novih američkih sankcija, uvedenih na osnovu informacija o učešću Rusije u takozvanoj aferi Skripalj", navodi se u saopštenju ruskog ministarstva.

Lavrov je u razgovoru naveo da "ni SAD, ni Velika Britanija ni bilo koja druga zemlja nisu posle incidenta u Solzberiju izneli ni jednu činjenicu kojom bi potkrepili svoje tvrdnje".

U sredu je postalo izvesno da će američka vlada od 22. avgusta nametnuti Rusiji nove sankcije zbog navodne umešanosti Moskve u trovanje nekadašnjeg dvostrukog agenta Sergeja Skripalja i njegove ćerke.

Stejt department je još ranije saopštio da će odluka o novim sankcijama zavisiti od toga da li će Moskva ispuniti postavljene uslove. Rusija je više puta negirala svoju umešanost u trovanje Skripalja.

Lavrov i Pompeo su dogovorili nastavak dijaloga o svim temama za koje postoji zajednički interes.

Dva ministra su razgovarala o aktuelnim temama u međunarodnim odnosima, kao i o temama o kojima su predsednici Vladimir Putin i Donald Tramp razgovarali u Helsinkiju 16. jula, navelo je rusko ministarstvo.

XS
SM
MD
LG