Dostupni linkovi

Đurić sa Srpskom i Vučić na telefonskoj vezi


Direktor kancelarije u Vladi Srbije za Kosovo Marko Đurić i generalni sekretar predsednika Srbije Nikola Selaković sastali su se danas u Severnoj Mitrovici sa predstavnicima Srpske liste, predstavnicima Srba u kosovskim institucijama. Srbima na Kosovu je obećano da „šta god da bude bilo u narednom periodu“ oni će imati “svega više“.

Okupljenima se telefonom na kraju sastanka obratio i predsednik Srbije Aleksandar Vučić, koga je Đurić nazvao i pustio na interfon.

Vučić je tom prilikom Srbima na Kosovu obećao velike infrastrukturne projekte, kazavši i da je rešenje sa Kosovom daleko i da će zato da nastavi da se bori. On je prisutne zamolio za podršku.

Takođe je najavio svoj dolazak na Kosovu u septembru, a kada će preneti šta će biti novo u razgovorima Kosova i Srbije.

„Ove i sledeće godine krenućemo u izradu najvećih infrastrukturnih projekata na Kosovu i Metohiji, kako južno tako i severno od Ibra, da ćemo raditi vodovode, da ćemo raditi kanalizacije, da ćemo ulagati novca više nego ikada, zato što hoćemo da pokažemo da smo uz svoj narod bili, da ćemo uz svoj narod ostati i da ćemo uz svoj narod uvek da budemo“, kazao je Vučiće preko telefona.

Dodao je da Srbija neće smanjiti svoje prisustvo.

„I vrtić u Štrpcu, i ne samo vrtić već sada da kažete šta je još potrebno Štrpcu, do vodovoda u Zubinom Potoku i svega toga što trebamo da uradimo za Leposavić, Zvečan i Mitrovicu, i Ranilug, Parteš i Gračanicu“, kazao je Vučić.

On je kazao da ni jedna odluka neće biti doneta bez Srba na Kosovu.

Na sastanku koji je bio otvoren medije, a koji je protekao uz držanje govora, zvaničnici iz Beograda su kosovskim Srbima na sastanku poručili da mogu ’spokojno da veruju’ Vučiću, na šta su politički predstavnici Srba sa Kosova uzvratili potvrdno, odnosno da srpski narod na Kosovu u Vučića ima puno poverenje.

Đurić je okupljenima rekao da je od Vučića, „koji se i danju i noću bavi Kosovom“, dobijen nalog da na severu Kosova i u svaku srpsku sredinu južno od Ibra u narednom periodu do kraja godine realiziju sve započete projekte.

„Ono što danas odavde iz Kosovske Mitrovice želim da poručim svakom Srbinu na Kosovu i Metohiji, imate našu reč, da šta god da bude bilo u narednom periodu, imaćete samo više, nemojte da vas bilo ko laže, nećete imati manje, ni novca, ni bezbednosti, ni bilo čega drugoga. Imaće samo više, i bezbednosti, i novca, i podrške, i više Srbije ovde na Kosovu i Metohiji“, kazao je Đurić.

Na sastanku je rečeno i da je kosovskim Srbima potreban mir i prosperitet i sigurna budućnost za buduće generacije, ali i jedinstvo među Srbima.

Predsednik Srpske liste Goran Rakić poručio je Vučiću da je Srpska lista i srpski narod u njega imaju puno poverenje.

„Zato vas pozivamo da nastavite borbu za bolju i sigurniju budućnost srpskog naroda na ovim prostorima“, kazao je on.

Srđan Popović, gradonačelnik Gračanice kod Prištine, kazao je da je danas više nego ikada potrebno jedinstvo i sloga.

„Ovih dana ne trebamo da nasedamo na provokacije i ne trebamo sebi dopustiti da budemo isprovocirani sa raznim mahinacijama i interpretacijama od raznih ličnosti. Danas trebamo da budemo jaki i složni, kazao je Popović.

Generalni sekretar predsednika Srbije Nikola Selaković kazao je kako danas, kao nikada ranije, Srbi na Kosovu imaju državnih vrh na čelu sa Vučićem kojem mogu spokojno da veruju.

Danas kao nikada ranije imate državni vrh na čelu sa predsednikom države kojem možete spokojno da verujete.

XS
SM
MD
LG