Dostupni linkovi

Samoopredeljenje protiv Tačija najavljuje proteste


Jedan od protesta protiv vlasti na Kosovu

Poslanici opozicionog pokreta Samoopredeljenje izjavili su da predsednik Kosova Hašim Tači nema kredibilitet da govori o korekciji granice sa Srbijom, pošto je upravo on promenio granicu sa Crnom Gorom kada je Kosovo izgubilo svoju teritoriju.

Poslanica Aljbuljena Hadžiu je kazala da treba da se spreči da Tači nastavi dijalog sa Srbijom, a to je, kako je dodala, moguće putem protesta.

“Hašim Tači ne treba da se sastaje sa predsednikom Srbije, Aleksandrom Vučićem, pošto on nema mandat Skupštine Kosova, a ni naroda”, kazala je ona.

“Uzimajući u obzir aktuelnu situaciju, mislimo da je jako važno da se mobilizuje narod kako bi se zaustavio Tači, ali I kako bi se zaustavile štete koje dolaze od njega. To ne izbacuje iz mogućnosti ni proteste, a ni ostalo delovanje koje možemo da poduzmemo unutar Skupštine Kosova”, kazala je ona.

Druga poslanica ovog pokreta Arberije Nagavci kazala je i da je neophodno da zemlja ide u nove izbore kako bi se formirala nova vlada.

“Kosovo ima potrebu za novim izborima. Kosovo takođe treba da ima novog predsednika koji se ne plaši sudova i koji saoseća sa svojim građanima”, kazala je Hadžiu.

XS
SM
MD
LG