Dostupni linkovi

Mašulović u Kninu u skladu s diplomatskim protokolom


Knin

Vojni izaslanik Crne Gore u Republici Hrvatskoj, pukovnik Ivan Mašulović, je učestvovao na obilježavanju Dana pobjede, u okviru redovnih aktivnosti i na poziv domaćina,u skladu sa uobičajenim diplomatskim protokolom. On nije bio u Kninu da proslavlja bilo čije pobjede ili poraze, niti stradanja bilo kog naroda, kako se to zlonamjerno želi insinuirati, poručuju iz Ministarstva odbrane Crne Gore.

U Ministarstvu odbrane su jasni-retorika i smještanje ovog bezazlenog civilizacijskog čina u kontekst suludog rata 90-tih,ne priliči 20-im godinama ovog vijeka, novom vremenu u kojem su i Crna Gora i Srbija zemlje kandidati u pregovaračkom procesu sa EU.

“Crna Gora je svoj odnos prema stradalima pokazala kad im je to bilo najpotrebnije. Danas je okrenuta sigurnoj evropskoj budućnosti, i odlučno ide u korak sa razvijenim demokratskim zemljama, oslobođena balasta prošlosti. Bez obzira na bilo čija očekivanja, Crna Gora ne želi nikad više da bije tuđe bitke, već je okrenuta svom razvoju i napretku, i izgradnji dobrosusjedskih odnosa sa svim zemljama u okruženju, što je najbolji put za jačanje regionalne stabilnosti. Takav odnos Crna Gora ima i prema bliskoj, prijateljskoj Srbiji, kao i prema bliskoj i prijateljskoj Hrvatskoj, uz to i savezničkoj zemlji u NATO-u. Ovo je pozicija Crne Gore u odnosu na taj događaj. Sve drugo su najobičnije insinuacije, koje uglavnom dolaze od onih koji su i tada, kao i danas, pokušavali da lamentiraju nad sudbinom poginulih i prognanih,i da politički profitiraju na njihovoj nesreći”, tvrde u Ministarstvu odbrane.

Informacija da je pukovnik Mašulović bio na proslavi u Kninu, izazvala je lavinu komentara, kako na društvenim mrežama, tako i predstavnika političkih partija. Crnogorski opozicionari ali i srpski zvaničnici su kritikovali odluku da Mašulović bude na proslavi.

XS
SM
MD
LG