Dostupni linkovi

Advokati u ponedeljak završavaju štrajk


Advokati u Srbiji u ponedeljak prekidaju jednonedeljni štrajk u koji su stupili zbog ubistva advokata Dragoslava Ognjanovića, saopštile su advokatske komore Srbije i Beograda. Kako se navodi u saopštenju advokati su obustavom rada pokazali jedinstven stav povodom ubistva Ognjanovića.

Oni su najavili da će narednih dana biti formirano Stalno telo za praćenje istraga svih napada na advokate koje će činiti predstavnici advokature, sudstva, tužilaštva, policije i Ministarstva pravde.

"Zadatak Stalnog tela biće praćenje delotvornosti istraga u slučajevima napada na advokate i unapredjenje zakonskih propisa koji uredjuju krivično pravnu zaštitu advokata", navodi se u saopštenju.

Komore su najavile da će pratiti dalji rad nadležnih u vezi sa ubistvom Ognjanovića i da će u zavisnosti od toga doneti odluke o daljim merama i aktivnostima, uključujući obustavu rada i raspisivanje novčane nagrade za rasvetljavanje slučaja.

Dragoslav Ognjanović ubijen je 28. jula ispred zgrade na Novom Beogradu.

Zbog njegovog ubistva advokati su ove sedmice bili u štrajku, a u utorak, 31. jula je održan i protest ispred Višeg suda u Beogradu.

Protest advokata u Beogradu: Nećemo da budemo glineni golubovi
molimo pričekajte

No media source currently available

0:00 0:01:54 0:00

XS
SM
MD
LG