Dostupni linkovi

LDP: Sramna presuda članovima Inicijative mladih


Članovi Inicijative mladih suprotstavili se tribini na kojoj je govorio osuđeni ratni zločinac Veselin Šljivančanin, januar 2017.
Članovi Inicijative mladih suprotstavili se tribini na kojoj je govorio osuđeni ratni zločinac Veselin Šljivančanin, januar 2017.

Liberalno-demokratska partija (LDP) saopštila je danas da je presuda članovima Inicijative mladih za ljudska prava zbog suprotstavljanja tribini na kojoj je govorio osuđeni ratni zločinac Veselin Šljivančanin, poražavajuća i sramotna, prenosi Beta.

"Osuditi nekoga zbog toga što je imao hrabrosti da javno iskaže svoje neslaganje sa idejama onih koji su osramotili građanke i građane Srbije svojom zločinama izraz je nerazumevanja potreba ovog društva i okretanje glave pred činjenicom da se ekstremni nacionalizam vraća kao platforma preživelih ostataka Mioševićeve politike", navodi se u saopštenju.

LDP podseća da su tom prilikom članovi Inicijative mladih za ljudska prava i "fizički napadnuti, vređani i da im je prećeno linčovanjem", kao i da su presudom "oni koji su krivi dobili podsticaj da i u budućnosti napadaju one koji se bore za istinu".

Osam aktivista te organizacije osuđeno je na novčane kazne zbog, kako je obrazloženo, narušavanja javnog reda i mira tokom prošlogodišnje tribine u Beški na kojoj je govorio haški osuđenik Veselin Šljivančanin.

XS
SM
MD
LG