Dostupni linkovi

LDP: Sramna presuda članovima Inicijative mladih


Članovi Inicijative mladih suprotstavili se tribini na kojoj je govorio osuđeni ratni zločinac Veselin Šljivančanin, januar 2017.

Liberalno-demokratska partija (LDP) saopštila je danas da je presuda članovima Inicijative mladih za ljudska prava zbog suprotstavljanja tribini na kojoj je govorio osuđeni ratni zločinac Veselin Šljivančanin, poražavajuća i sramotna, prenosi Beta.

"Osuditi nekoga zbog toga što je imao hrabrosti da javno iskaže svoje neslaganje sa idejama onih koji su osramotili građanke i građane Srbije svojom zločinama izraz je nerazumevanja potreba ovog društva i okretanje glave pred činjenicom da se ekstremni nacionalizam vraća kao platforma preživelih ostataka Mioševićeve politike", navodi se u saopštenju.

LDP podseća da su tom prilikom članovi Inicijative mladih za ljudska prava i "fizički napadnuti, vređani i da im je prećeno linčovanjem", kao i da su presudom "oni koji su krivi dobili podsticaj da i u budućnosti napadaju one koji se bore za istinu".

Osam aktivista te organizacije osuđeno je na novčane kazne zbog, kako je obrazloženo, narušavanja javnog reda i mira tokom prošlogodišnje tribine u Beški na kojoj je govorio haški osuđenik Veselin Šljivančanin.

XS
SM
MD
LG