Dostupni linkovi

Preminuo Oliver Dragojević


Oliver Dragojević, muzičar koji je popularnost stekao širom bivše Jugoslavije, preminuo je u nedelju u splitskoj bolnici u 71. godini, objavila je Slobodna Dalmacija informaciju koju joj je dostavila Dragojevićeva porodica.

Popularnom muzičaru je pre godinu dana ustanovljen rak pluća.

Bio je autor mnogih hitova poput "Moj lipi anđele", "Vjeruj u ljubav", "Cesarica", "Nedostaješ mi ti", "Trag u beskraju". Takođe učestvovao je u mnogobrojnim duetima, između ostalih, sa Kemalom Montenom, Željkom Bebekom, Gibonnijem i drugima.

Šezdesetih godina 20. veka afirmisao se kao pevač i orguljaš u okviru grupe „Batali“. Posle više godina nastupanja u inostranstvu sa međunarodnim bendom, Dragojević se vraća kući i „pravu pevačku karijeru“ započinje 1974. godine na Splitskom festivalu gde je pobedio izvodeći numeru Ća će mi Kopakabana.

Jedan od poslednjih koncerata održao je u Sarajevu marta 2017. godine, kada je sa Gibonnijem nastupio u dvorani Zetra.

Mnoge poznate ličnosti i poštovaoci iz Srbije hrvatskog muzičara Olivera Dragojevića uputili su oproštajne poruke povodom njegove smrti.

"Zbogom, divni Olivere, koje god da si vere i nacije", napisao je na Tviteru glumac Nikola Kojo.

Pevač Vlado Georgijev na svom je Tviteru je napisao ;"Pretužno je što si otišao! - 'Valja vrime niz skaline/vonj mižerne i morbine...', a sinoć smo pevali: 'Novi život se radja i sretne pjesme mi naviru zvuci...' Ostaj zbogom, prijatelju".

Mediji širom Balkana pisali su o smrti Dragojevića, a neki od naslova su "Tuga u regionu" i "Region se oprašta od Olivera Dragojevića", "Otišla je duša Hrvatske".

Mediji navode da je otišao muzičar čije su pesme volele i slušale generacije, a neki njegovi hitovi postali su "bezvremeni na prostorima bivše Jugoslavije".

XS
SM
MD
LG